Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρονικό οξύ: Η θεραπεία της νεότητας

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος σβήνουν τις ρυτίδες, τις γραμμές και τις ουλές ακμής και αποκαθιστούν τον όγκο στα χείλη και τα ζυγωματικά.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μία υδρόφιλη πρωτεΐνη. Στις αρχές του περασμένου αιώνα απομονώθηκε βιοχημικά από το υαλοειδές σώμα (διαυγές μέρος) των ματιών και σήμερα γνωρίζουμε ότι βρίσκεται φυσιολογικά σε διαφορετικές συγκεντρώσεις στους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού. Το υαλουρονικό οξύ έχει ενυδατικές και λιπαντικές ιδιότητες, όπως φαίνεται και από τη μεγάλη συγκέντρωσή του στον ομφάλιο λώρο, ενώ συνολικά περισσότερο από το μισό της ποσότητάς του στον ανθρώπινο οργανισμό εντοπίζεται στο δέρμα.

Αυτό που καθιστά το υαλουρονικό οξύ τόσο σημαντικό για το δέρμα είναι η ιδιότητά του να συγκρατεί την υγρασία και να το διατηρεί ενυδατωμένο. Μάλιστα, μπορεί να δεσμεύσει ποσότητα νερού 1000 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του. Δυστυχώς με τα χρόνια η παραγωγή του από τον ίδιο τον οργανισμό μειώνεται και μετά τα 40 η ελάττωση αυτή είναι ορατή. Αυτό έχει επιπτώσεις στο δέρμα, καθώς μοιάζει με στεγνό, αφυδατωμένο, με βαθιές ρυτίδες και γραμμές. Η έλλειψη του υαλουρονικού φαίνεται τόσο στις ρυτίδες όσο και στα χείλη που χάνουν λίγο από τον όγκο του. Γι’ αυτό οι επιστήμονες κατάφεραν εδώ και χρόνια να συνθέσουν το υαλουρονικό οξύ στο εργαστήριο και να το βάλουν στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου και σώματος (ντεκολτέ, χέρια κ.ά).

Οι ενδείξεις για υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται για τις εξής περιπτώσεις:

 • ρυτίδες του προσώπου που έχουν βαθύνει, κυρίως στην περιοχή γύρω από το στόμα (γωνίες στόματος, γραμμές θλίψης, ρυτίδες καπνιστή) και τη μύτη (ρινοπαρειακές αύλακες)
 • ρυτίδες στο ντεκολτέ
 • αποκατάσταση όγκου στα ζυγωματικά που πλέον δείχνουν πεσμένα και άδεια λόγω της απώλειας λίπους και κολλαγόνου
 • χαλάρωση και ρυτίδες του δέρματος του λαιμού
 • μαύροι κύκλοι λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης μελανίνης ή της αντανάκλασης από τα αγγεία σε περίπτωση λεπτού δέρματος
 • λεπτά χείλη-το υαλουρονικό ενισχύει τον όγκο και τονίζει το περίγραμμα των χειλιών
 • ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών
 • βελτίωση του περιγράμματος και ανόρθωση του δέρματος του προσώπου
 • διόρθωση ασυμμετριών στο πρόσωπο
 • βελτίωση της εμφάνισης σε ουλές και σημάδια

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ

Η χρήση του ενέσιμου υαλουρονικού προσφέρει άμεσα αποτελέσματα στη διόρθωση των ατελειών και της ασυμμετρίας του προσώπου.

Η κάθε συνεδρία εφαρμογής υαλουρονικού οξέος διαρκεί περίπου 40΄ και περιλαμβάνει τη χρήση αναισθητικής κρέμας, ενώ επιτρέπει συνήθως την άμεση επάνοδο του πελάτη στις κοινωνικές του δραστηριότητες.

Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αλλά είναι απόλυτα φυσικό, άμεσα ορατό και διαρκεί 8-16 μήνες.

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη

Με το υαλουρονικό οξύ έχουμε αναίμακτη αυξητική χειλιών με μια ένεση. Σε πολλές περιπτώσεις αρκεί να τονίσουμε μόνο το περίγραμμα των χειλιών με υαλουρονικό οξύ, ενώ σε άλλες κάνουμε και γέμισμα με filler (εμφύτευμα), δηλαδή υαλουρονικό οξύ σε διάφανο τζελ. Πλέον προτιμούμε το φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολές στην ποσότητα της έγχυσης. Η ουσία είναι βιοαπορροφήσιμη, καθώς μετά από μήνες το υλικό διασπάται και απορροφάται από τον οργανισμό.

Υαλουρονικό οξύ για μαύρους κύκλους

Το υαλουρονικό οξύ ως εμφύτευμα χρησιμοποιείται και για τους μαύρους κύκλους και εισάγεται στη λεγόμενη δακρυϊκή αύλακα, περιοχή που βρίσκεται κοντά στα κάτω βλέφαρα.

Οι αιτίες για την εμφάνιση του προβλήματος μπορεί να είναι γενετικοί και να οφείλονται στη συσσώρευση μελανίνης τοπικά αλλά ίσως ένοχος είναι το λεπτό δέρμα εξαιτίας του οποίου είναι ορατό το αίμα από τα αγγεία.

Σε κάθε περίπτωση, το υαλουρονικό οξύ αυξάνει το πάχος του δέρματος και βελτιώνει σημαντικά την όψη των μαύρων κύκλων χωρίς χειρουργείο (Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, 2016).

Τι είναι η υαλουρονιδάση;

Η υαλουρονιδάση (hyaluronidase) είναι ένα ένζυμο που χρησιμοποιείται στην εξουδετέρωση (διάσπαση) του υαλουρονικού οξέος. Ο γιατρός την εισάγει με ενέσιμο τρόπο και διασπά το υαλουρονικό οξύ. Η μέθοδος γίνεται όταν κρίνεται σκόπιμο-είτε από τον ενδιαφερόμενο που άλλαξε γνώμη για το αποτέλεσμα είτε από το γιατρό που βλέπει ένα υπερβολικό αποτέλεσμα-να επαναφέρουν την πρότερη εικόνα. Η υαλουρονιδάση παράγεται στο εργαστήριο, χρησιμοποιείται χρόνια στην ιατρική και δεν προκαλεί παρενέργειες, καθώς είναι μια ασφαλής ουσία. Η δράση της είναι άμεση και διασπά το συνθετικό υαλουρονικό και όχι εκείνο του οργανισμού.

Υαλουρονικό οξύ ή μπότοξ;

Συχνά οι δύο ενέσιμες θεραπείες γίνονται συνδυαστικά καθώς η μία συμπληρώνει την άλλη. Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ) ενδείκνυνται κυρίως στο άνω τριτημόριο του προσώπου (πόδι χήνας, μέτωπο κ.α) με σκοπό τη λείανση των ρυτίδων. Η θεραπεία με το υαλουρονικό μπορεί να βελτιώσει όλη την όψη του προσώπου (μεσοθεραπεία με υαλουρονικό για ενυδάτωση και λάμψη), να αποκαταστήσει τον όγκο σε σημεία όπως τα ζυγωματικά και τα χείλη (εμφύτευμα ή filler με υαλουρονικό οξύ) και να γεμίσει ρυτίδες και γραμμές όπως ρινοχειλικές αύλακες. Επομένως και οι δύο μέθοδοι συμπληρωματικά προσφέρουν ένα άψογο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν παρενέργειες με το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται πάνω από 20 χρόνια στην αισθητική ιατρική και θεωρείται ασφαλές υλικό.

Οι συνήθεις παρενέργειες μετά την θεραπεία είναι προσωρινές και περιλαμβάνουν: κοκκινίλα τοπικά, μελανιά, πρήξιμο, πόνο, ευαισθησία στην αφή. Συνήθως υποχωρούν σε λίγες ώρες έως 1-2 εικοσιτετράωρα.

Επίσης, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ενημερώνεται για τα υλικά που χρησιμοποιεί ο γιατρός του. Αυτά που επιλέγονται στο Chryssalis medical spa προέρχονται από τις πλέον καταξιωμένες και αναγνωρισμένες εταιρείες παγκοσμίως, με σκοπό το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Η σωστή χρήση του υαλουρονικού οξέος δεν ενέχει κανένα κίνδυνο.

Παράλληλα, η εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση και η σταδιακή εφαρμογή του υλικού αποτελούν ενδείξεις σεβασμού στον πελάτη. Στο πνεύμα αυτό, η χρήση του υαλουρονικού οξέος γίνεται σε δύο ή περισσότερες συνεδρίες.

Ποια είναι η τιμή της συνεδρίας με υαλουρονικό οξύ;

 Ενδεικτική τιμή υαλουρονικό: 350 ευρώ / 1ml

Χρήσιμα links:

https://www.teoxane.ch/patient-journey/1-preparing-your-first-consultation

https://www.galdermaaesthetics.com/

Τηλεφωνήστε μας στο 210 8083296 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με σας.

  Ονοματεπώνυμο

  Email:

  Κωδικός χώρας:

  Τηλέφωνο:

  Παρατηρήσεις: