Φωτoανάπλαση με IPL

Φωτοανάπλαση με IPL

Το έντονο παλμικό φως ή φωτόλυση αντιμετωπίζει αιμαγγειώματα, πανάδες, λεπτές ρυτίδες, καφέ κηλίδες και φακίδες με το μηχάνημα νέας γενιάς M22 – IPL System.

Θέλετε γρήγορη ανανέωση του δέρματος χωρίς καθόλου χρόνο αποθεραπείας;

Η θεραπεία της φωτόλυσης που γίνεται με το IPL ή έντονο παλμικό φως (intensepulselight) προσφέρει φωτοανάπλαση ανώδυνα.

Προκαλεί την αύξηση του κολλαγόνου στο δέρμα και δείχνει το πρόσωπο πιο νεανικό, ενώ η συσκευή IPL είναι ιδανική για αγγειακές (αιμαγγειώματα, ευρυαγγείες) και μελαγχρωματικές βλάβες (πανάδες, φακίδες, καφέ κηλίδες).

Τι είναι η φωτόλυση με IPL

Το IPL ή έντονο παλμικό φως είναι μια τεχνολογία που εκπέμπει φως ευρέος φάσματος μέσω μιας κεφαλής. Είναι ατραυματικό και αρκετά ασφαλές για κάθε τύπο και φωτότυπο δέρματος (ακόμα και για τη σκούρα επιδερμίδα).Τα πρώτα μηχανήματα φωτόλυσης (IPL) εμφανίστηκαν στις θεραπείες αισθητικής ιατρικής τη δεκαετία του 1990. Σήμερα οι συσκευές IPLνέας γενιάς, όπως το M22-IPLSystemτης Lumenis, έχουν καλύτερη απόδοση χάρη στα βελτιωμένα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Το έντονο παλμικό φως Μ22-IPL System είναι αποτελεσματικό γιατί διαθέτει παλμούς υψηλής ενέργειας με ρυθμιζόμενη διάρκεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα για υψηλή ισχύ και παλμούς μικρής διάρκειας ώστε να στοχεύει και σε δύσκολες χρωματικές αλλοιώσεις (π.χ. ανοιχτόχρωμες, χωρίς μεγάλη συγκέντρωση μελανίνης), οι οποίες με μηχανήματα IPLπαλαιότερης τεχνολογίας δεν αντιμετωπίζονταν.

Η θεραπεία φωτόλυσης με το μηχάνημα IPLM22 της Lumenis μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και τα χέρια για να αντιμετωπίσει τα εξής προβλήματα:

Φωτοανάπλαση – Το IPL στις ρυτίδες

Το IPL ή έντονο παλμικό φως δρα στα σημάδια φωτογήρανσης που εμφανίζονται κυρίως εξαιτίας της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο και προκαλεί φωτοανάπλαση. Αυτό συμβαίνει καθώς το IPL διεγείρει την παραγωγή καινούριου κολλαγόνου τοπικά με αποτέλεσμα η ποιότητα του δέρματος να βελτιώνεται και αυτό να φαίνεται ξεκούραστο και πιο νεανικό.

IPL για τις πανάδες, καφέ κηλίδες και φακίδες

Το IPL αντιμετωπίζει τις λεγόμενες μελαγχρωματικές βλάβες, δηλαδή τις δυσχρωμίες που εμφανίζει το δέρμα κυρίως εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο αλλά και μερικές φορές λόγω ορμονικών διαταραχών. Ειδικότερα:

 • Πανάδες: Το IPLή έντονο παλμικό φως βελτιώνει ανώδυνα την όψη των πανάδων που μοιάζουν με καφέ λεκέδες (μικρής ή μεγάλης έκτασης) και παρουσιάζονται εξαιτίας της συσσώρευσης μελανίνης σε περιοχές στο πρόσωπο και το ντεκολτέ.
 • Ηλιακές φακίδες: Το IPL ενδείκνυται για φακίδες, χρωματικές αλλοιώσεις που παρουσιάζονται σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, η πλάτη, το ντεκολτέ, οι ώμοι και τα χέρια. Οι φακίδες έχουν κυρίως καφέ ή γκρι χρώμα, μοιάζουν με στίγματα και διαφοροποιούνται ως προς το μέγεθος.
 • Καφέ κηλίδες: Το IPL ή φωτόλυση ενδείκνυται για τις καφέ κηλίδες (ή γεροντικές κηλίδες) που παρουσιάζονται μετά από χρόνια έκθεσης στον ήλιο. Όλες οι παραπάνω είναι καλοήθεις μελαγχρωματικές βλάβες και μπορούν να υποχωρήσουν με το έντονο παλμικό φως χωρίς το δέρμα να ξεφλουδίσει και να ερεθιστεί.

Φωτόλυση (IPL) για αγγειακές βλάβες

Το IPL απορροφάται από την αιμογλοβίνη στα αιμοφόρα αγγεία. Το φως μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια που καταστρέφει επιλεκτικά τις βλάβες(ευρυαγγείες, αιμαγγειώματα, σπασμένα τριχοειδή αγγεία), αφήνοντας άθικτο το δέρμα και τους γύρω ιστούς. Ειδικότερα:

 • Αιμαγγειώματα: Πρόκειται για καλοήθεις βλάβες που εμφανίζονται ήδη από τη βρεφική ηλικία. Αργότερα προκαλούν ψυχολογικές επιπτώσεις και αντιμετωπίζονται με φωτόλυση ή IPL.
 • Ευρυαγγείες ή τηλαγγειεκτασίες: Οι ευρυαγγείες είναι μικρά αραχνοειδή μπλε ή κόκκινα αγγεία, κυρίως στα πόδια,και δεν δημιουργούν κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Για αισθητικούς λόγους μπορούμε να εφαρμόσουμε IPL. Η ενέργειά του απορροφάται από τα αιμοφόρα αγγεία και τα καταστρέφει. Επίσης, η φωτόλυση ή IPL αντιμετωπίζει την ερυθρότητα και τα μικρά αγγεία του προσώπου σε όσους εμφανίζουν ροδόχρου νόσο.

Πόσο ασφαλές είναι το IPL;

Η μέθοδος της φωτόλυσης (έντονο παλμικό φως) είναι ασφαλής, ενώ δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες και επιπλοκές. Ειδικότερα, επιστημονική μελέτη έδειξε ότι μετά τη συνεδρία παρουσιάζεται ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί, ενώ δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές επιπλοκές όπως ουλές ή δυσχρωμίες. Επίσης η μέθοδος είναι πολύ καλά ανεκτή, καθώς η συσκευή ενσωματώνει κεφαλή ψύξης ώστε ο ενδιαφερόμενος να μη νιώθει πόνο. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και μπορείτε να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας αμέσως μετά. Η θεραπεία φωτόλυσης με το IPL δεν ενδείκνυται σε ανθρώπους με ενεργή φλεγμονή, όπως μύκητες, έρπης κ.ά.

Πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία φωτόλυσης με το IPL;

Ο γιατρός προτείνει κατά μέσο όρο 4-6 συνεδρίες με το IPL, 1 ανά μήνα (ή ανά 8 εβδομάδες, ανάλογα με το περιστατικό). Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η θερμότητα του IPL προκαλεί τη σύνθεση κολλαγόνου (τύπων Ι, ΙΙ), αύξηση της παραγωγής του προκολλαγόνου και της ελαστίνης, βελτίωση του τόνου του δέρματος που γίνεται πιο ομοιόμορφος (Laser Therapy Journal, 2011). Επίσης η ίδια μελέτη έδειξε ότι το M22-IPL System είναι αποτελεσματικό για τις αγγειακές και μελαγχρωματικές βλάβες, καθώς ενσωματώνει και Nd: Yaglaser. Το 93% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη δήλωσαν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Φωτόλυση-IPL στο σπίτι

Στην αγορά θα βρείτε αρκετές συσκευές IPL, ωστόσο τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι κατώτερα, για λόγους ασφαλείας, από εκείνα των μηχανημάτων IPLπου βρίσκονται στο ιατρείο. Επομένως, οι συνεδρίες που θα χρειαστείτε είναι περισσότερες στο σπίτι και τα αποτελέσματα αμφίβολα.

Θεραπεία φωτόλυσης με IPL-τιμές

Το κόστος της θεραπείας με IPLεξαρτάται από την έκταση της βλάβης και ξεκινά από 70€.

Τηλεφωνήστε μας στο 210 8083296 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με σας.

  Ονοματεπώνυμο

  Email:

  Κωδικός χώρας:

  Τηλέφωνο:

  Παρατηρήσεις: