Δερμοαπόξεση

Overall Wellness Coaching

Μικροδερμοαπόξεση: Λάμψη στο παρά 5

Το μηχανικό πίλινγκ είναι δερματολογικός καθαρισμός με μικροκρυστάλλους ή με διαμάντι και προσφέρει άμεση ανανέωση προσώπου, ντεκολτέ και πλάτης χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Ενδείξεις δερμοαπόξεσης

 • Θαμπό δέρμα
 • Λεπτές ρυτίδες
 • Δέρμα καπνιστή (χρειάζεται λάμψη γιατί το κάπνισμα επιδρά αρνητικά στη μικροκυκλοφορία)
 • Πανάδες και ανομοιόμορφος τόνος δέρματος
 • Μαύρα στίγματα
 • Διευρυμένοι πόροι (π.χ. στη μύτη και το πιγούνι)
 • Μικρές ουλές και σημάδια ακμής
 • Βελτίωση αποτελέσματος μιας προϊοντικής θεραπείας (αν προηγηθεί μικροδερμοαπόξεση, τα συστατικά διεισδύουν καλύτερα)
 • Βελτίωση της όψης των ραγάδων (π.χ. σε ντεκολτέ)

Τι είναι η δερμοαπόξεση
Η μικροδερμοαπόξεση ή μηχανικό πίλινγκ είναι η απόλυτη θεραπεία για θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Πρόκειται για μια μη επεμβατική και ανώδυνη διαδικασία. Με ελεγχόμενη ροή μικροκρυστάλλων στο πρόσωπο ή με τη χρήση μιας κεφαλής με διαμάντι επιτυγχάνουμε απολέπιση και απομάκρυνση των επιφανειακών νεκρών κυττάρων που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα. Η συσκευή δερμοαπόξεσης διαθέτει και σύστημα αναρρόφησης για απομάκρυνση του σμήγματος, ενώ η κεφαλή του διαμαντιού ή οι μικροκρύσταλλοι ενεργοποιούν, ξύνοντας ελαφρά το δέρμα, την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ώστε να έχουμε πιο σφριγηλό, καθαρό και λαμπερό δέρμα αλλά και βελτίωση της όψης των λεπτών ρυτίδων και των πανάδων.

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους
Η μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι η κλασική μέθοδος με την οποία γίνεται η διαδικασία. Συνήθως ένα σύστημα αναρρόφησης εισροφά αμέσως τους μικροκρυστάλλους μαζί με το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα της επιφανειακής (κεράτινης) στοιβάδας.

 

Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι
Το μηχανικό πίλινγκ γίνεται με μια κεφαλή διαμαντιού. Το πλεονέκτημα είναι ότι σε περιοχές όπως γύρω από το στόμα και τη μύτη η διαδικασία δεν είναι ενοχλητική για τον ενδιαφερόμενο (στους μικροκρυστάλλους τα ρουθούνια προστατεύονται με βαμβάκι). Ωστόσο, και οι δύο διαδικασίες είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές. Η διάρκεια της μικροδερμοαπόξεσης είναι γύρω στα 60’.

 

Σε ποιες περιοχές γίνεται η μικροδερμοαπόξεση;
Το μηχανικό πίλινγκ γίνεται στο πρόσωπο, την πλάτη και το ντεκολτέ.

 

Μικροδερμοαπόξεση στο σπίτι
Η μικροδερμοαπόξεση με διάφορα kit για χρήση στο σπίτι δεν προσφέρουν το επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα έχετε με τη θεραπεία στο ιατρείο, όπου χρησιμοποιείται επαγγελματική συσκευή με παραμέτρους για κάθε τύπο δέρματος.

 

Δερμοαπόξεση- αποτελέσματα
Η μικροδερμοαπόξεση βοηθά το δέρμα να παράξει νέο κολλαγόνο και να είναι πιο λαμπερό. Το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη που υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες στο δέρμα όταν είμαστε παιδιά και δείχνει το δέρμα λείο. Όμως στην ενήλικη ζωή μας η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται. Η αύξησή του είναι πολύ σημαντική ειδικά για όσους παρουσιάζουν ουλές ακμής, ραγάδες κ.λπ και αυτό επιτυγχάνεται με τη μικροδερμοαπόξεση (Journal of Cosmetic Dermatology, 2016). Μια επιστημονική έρευνα (Skin Research & Technology, 2017) έδειξε ότι μετά από μια συνεδρία μικροδερμοαπόξεσης με διαμάντι μειώθηκε η ανομοιομορφία στην επιφάνεια του δέρματος, που σημαίνει λιγότερη τραχύτητα και καλύτερος τόνος.

 

Μικροδερμοαπόξεση ασφάλεια
Με το μηχανικό πίλινγκ ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός. Αμέσως μετά μπορείτε να επανέλθετε στις υποχρεώσεις σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας η μέθοδος είναι ασφαλής για κάθε φωτότυπο δέρματος.

 

Μικροδερμοαπόξεση παρενέργειες
Η μικροδερμοαπόξεση είναι μια ασφαλής θεραπεία. Τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν κοκκινίλα, ήπιο οίδημα και ερεθισμό που υποχωρούν σε λίγες ώρες. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως παρουσιαστεί ξεφλούδισμα και ξηρότητα, γι’ αυτό αμέσως μετά την συνεδρία γίνεται ενυδάτωση. Επίσης, το δέρμα είναι ευαίσθητο, γι’ αυτό πρέπει να φορέσετε αντιηλιακό προτού βγείτε από το ιατρείο.

 

Μικροδερμοαπόξεση αντενδείξεις
Η διαδικασία πρέπει να αποφεύγεται σε περιπτώσεις που έχετε πληγές, ενεργή φλεγμονή, ενεργή ακμή, κύστεις, έρπη κ.λπ., ενώ αν υπάρχουν σπίλοι στο δέρμα σας καλό είναι να γίνει από δερματολόγο που θα κάνει και κλινική εξέταση. Επίσης αν λαμβάνετε φάρμακα για την ακμή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που το δέρμα σας έχει ευρυαγγείες.

 

Κόστος της μικροδερμοαπόξεσης
Η τιμή της μικροδερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους είναι €110 και με διαμάντι είναι €60, ενώ περιλαμβάνει την εφαρμογή μηχανικού πίλινγκ και την ενυδάτωση του προσώπου.

Τηλεφωνήστε μας στο 210 8083296 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με σας.

  Ονοματεπώνυμο

  Email:

  Κωδικός χώρας:

  Τηλέφωνο:

  Παρατηρήσεις: