Νήματα Προσώπου & Σώματος PDO

Νήματα PDO: το ενέσιμο λίφτινγκ

Τα νήματα πολυδιοξανόνης φέρνουν νέα εποχή στο face lift αλλά και στην ανόρθωση γλουτών, κοιλιάς και στήθους. Χωρίς χειρουργείο και τομές.

Τι είναι τα PDO;


PDO σημαίνει πολυδιοξανόνη (polydioxanone), ένα υλικό νημάτων που εφαρμόζεται χρόνια στη χειρουργική. Τα νήματα PDO πλέον χρησιμοποιούνται και στο μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου και σώματος. Είναι μονόκλωνα αγγειοχειρουργικά νήματα που απορροφώνται μέσα σε 9 μήνες περίπου και ανορθώνουν τους ιστούς χωρίς χειρουργείο, τομές και ράμματα. Επιπλέον είναι βιοαπορροφήσιμα, που σημαίνει ότι θεωρούνται φιλικά στον οργανισμό.

Λίφτινγκ με νήματα PDO


Τα νήματα PDO εισάγονται με τη βοήθεια μιας ατραυματικής βελόνας σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο ή το σώμα. Γι’ αυτό το λόγο το λίφτινγκ με νήματα PDO ονομάζεται και ενέσιμο facelift. Η βελόνα αφαιρείται και το νήμα μένει κάτω από το δέρμα. Τα νήματα εισάγονται σε μορφή πλέγματος, ώστε να προσφέρουν στήριξη στους ιστούς. Την ίδια στιγμή, η πολυδιοξανόνη ως ξένο σώμα, προκαλεί παραγωγή καινούριου κολλαγόνου γύρω από τα νήματα τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα να έχουμε σφριγηλότητα και βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας. Επομένως, με το λίφτινγκ PDO έχουμε τα εξής:
● Ενέσιμο lifting με φυσικό τρόπο
● Αναζωογόνηση και ανόρθωση του δέρματος χωρίς χειρουργείο

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για lifting με νήματα PDO;


● Άνθρωποι άνω των 35 ετών περίπου
● Με χαλάρωση (λόγω ηλικίας, από απότομη απώλεια βάρους ή μετά από εγκυμοσύνη)
● Σε φωτογηρασμένο δέρμα με χαλάρωση
● Σε λεπτό και «διάφανο» δέρμα επειδή σπάει πιο εύκολα

Λίφτινγκ προσώπου με νήματα PDO

Τα νήματα στο πρόσωπο χρησιμοποιούνται για αναίμακτο λίφτινγκ προσώπου και λαιμού. Μάλιστα, τα PDO που εισάγονται στο πρόσωπο είναι μικρότερα σε μέγεθος από εκείνα που χρησιμοποιούνται για το σώμα. Τα νήματα εισάγονται κάθετα, οριζοντίως, πλάγια κ.λπ.

Ειδικότερα χρησιμοποιούνται:

● Στο οβάλ του προσώπου, για αντιμετώπιση της χαλάρωσης και επαναφορά του περιγράμματος
● Στις παρειές (μάγουλα), για ανόρθωση και ελάττωση των ρινοπαρειακών ρυτίδων
● Περιστοματικά, για λείανση των ρυτίδων στις γωνίες του στόματος και στο άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστή)
● Περιοφθαλμικά, για βελτίωση της όψης των ρυτίδων γύρω από τα μάτια («πόδι χήνας») και ανύψωση του φρυδιού
● Στο λαιμό, μια δύσκολη περιοχή στην οποία πλέον τα νήματα αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση προσφέροντας σύσφιγξη και μέσω νεοκολλαγονογένεσης
● Στο μέτωπο, για ελαχιστοποίηση των ρυτίδων έκφρασης και αναζωογόνηση του δέρματος

Νήματα PDO για ανόρθωση γλουτών

Αν έχετε χαλάρωση στους γλουτούς τα νήματα PDO προσφέρουν την ευκαιρία ενός μη χειρουργικού λίφτινγκ. Τα αποτελέσματα ανόρθωσης και σύσφιγξης των γλουτών είναι εντυπωσιακά. Ακόμα, τα νήματα εφαρμόζονται για λίφτινγκ στα μπράτσα, τους μηρούς, το στήθος, την κοιλιά.

Νήματα PDO στην κοιλιά

Η αναίμακτη κοιλιοπλαστική με νήματα PDO είναι γεγονός. Ο γιατρός δεν αφαιρεί δέρμα, απλά εισάγει νήματα σε σημεία-κλειδιά και μειώνει την όψη της χαλάρωσης. Μετά από λίγους μήνες βελτιώνεται και η ποιότητα του δέρματος χάρη στην δημιουργία νέου κολλαγόνου.

Νήματα PDO για ανόρθωση μαστού

Μέχρι και σήμερα δεν είχαμε άλλη λύση για την ανόρθωση στήθους, εκτός από το χειρουργείο. Πλέον τα νήματα PDO εισάγονται σε διάφορα σημεία του μαστού και προσφέρουν ανόρθωση σε προβλήματα ήπιας έως μέτριας χαλάρωσης.

Γιατί να κάνω λίφτινγκ με νήματα PDO;
● Πρόκειται για αναίμακτο λίφτινγκ-ο γιατρός δεν κάνει τομές και ράμματα και δεν αφαιρεί δέρμα
● Σύντομος χρόνος θεραπείας διάρκειας 20-30’
● Άμεση επιστροφή στις υποχρεώσεις
● Ασφαλές αποτέλεσμα
● Συνεχής βελτίωση του αποτελέσματος έως και 3 μήνες, χάρη στην παραγωγή νέου κολλαγόνου σταδιακά
● Ελάχιστος πόνος-σε ορισμένους ασθενείς η θεραπεία είναι ανεκτή χωρίς αναισθητική κρέμα

Αποτελεσματικότητα του λίφτινγκ με νήματα PDO

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη (Dermatologic Surgery, 2015) τα νήματα PDO είναι ασφαλή και αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με μέτρια χαλάρωση και ρυτίδες. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι κατά μέσο όρο 1,5 χρόνος, αλλά μπορεί να φτάσει και τα δύο. Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σας (π.χ. η αποχή από την έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα, η καλή διατροφή, ο επαρκής ύπνος διατηρούν το αποτέλεσμα περισσότερο) και την ποιότητα του δέρματός σας, δηλαδή τα γονίδιά σας.

Υπάρχουν παρενέργειες με τα νήματα PDO;

Τα νήματα πολυδιοξανόνης εφαρμόζονται πολλά χρόνια σε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως στην καρδιοχειρουργική και θεωρούνται από τα πιο ασφαλή υλικά που εισάγονται στο σώμα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που ίσως παρατηρηθούν περιλαμβάνουν κοκκινίλα τοπικά, η οποία υποχωρεί, μικρές εκχυμώσεις που όμως αντιμετωπίζονται με εφαρμογή πάγου και με την ομοιοπαθητική κρέμα arnica. Σε περίπτωση που παρουσιάσετε οίδημα, αυτό θα υποχωρήσει μέσα σε λίγες ώρες μέχρι ημέρες.

Συνδυασμός άλλων θεραπειών

Η εφαρμογή των νημάτων PDO μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις θεραπείες σε απόσταση 15 ημερών. Ιδανικός συνδυασμός αποτελεί η εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων (COAX) στην ίδια περιοχή της θεραπείας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε τη μεγιστοποίηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Η τιμή του λίφτινγκ με νήματα PDO

Το κόστος του λίφτινγκ PDO εξαρτάται από τον αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν και ξεκινά από  200€

Τηλεφωνήστε μας στο 210 8083296 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με σας.

    Ονοματεπώνυμο

    Email:

    Κωδικός χώρας:

    Τηλέφωνο:

    Παρατηρήσεις: