Επανάσταση στην αντιγήρανση!

Το Chryssalis Medical Spa σε συνεργασία με την Dr. Μαρία Θανάσουλα δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο εργαστήριο βιοτεχνολογίας με σκοπό την εξέταση και ανάλυση των κυττάρων του δέρματος, φέρνοντας την επανάσταση στην αντιγήρανση!

Με τη βασική εξέταση που πραγματοποιούμε μπορούμε να υπολογίσουμε με μεγάλη ακρίβεια το μήκος των τελομερών των κυττάρων, καθορίζοντας τη βιολογική μας ηλικία.

Τι είναι η γήρανση;

Η γήρανση είναι ένα πολυπαραγοντικό βιολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή μείωση των οργανικών λειτουργιών, εμφάνιση παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση και αυξημένη θνησιμότητα.

Πώς γίνεται η κυτταρική ανανέωση;

Η γήρανση είναι μια προγραμματισμένη βιολογική διαδικασία που συμβαίνει φυσιολογικά και οδηγεί σε μη λειτουργικά κύτταρα και ιστούς. Ένας υγιής οργανισμός, όμως, μπορεί να καταστρέψει τα γηρασμένα κύτταρα και να τα αντικαταστήσει με νέα υγιή κύτταρα μέσω των βλαστοκυττάρων που υπάρχουν σε πολλούς ιστούς στο σώμα μας. Η διαδικασία αυτή λέγεται κυτταρική ανανέωση.

Για να είναι εφικτή η κυτταρική ανανέωση θα πρέπει ο οργανισμός να διαθέτει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη βιοσύνθεση καθώς και λειτουργικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης και αναδόμησης που στοχεύουν στην προστασία του DNA και αποφυγή βλαβών κατά τον κυτταρικό κύκλο.

Κύτταρα με πολύ κοντά τελομερή δεν μπορούν να συμμετέχουν στην κυτταρική ανανέωση με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της γήρανσης.

Τι είναι τα τελομερή

Τα τελομερή βρίσκονται στα άκρα των χρωμοσωμάτων και προστατεύουν το γονιδίωμα του ανθρώπου. Έχουν παρομοιαστεί από τους ειδικούς επιστήμονες Υγείας σαν το “προστατευτικό άκρο” στα κορδόνια των παπουτσιών που δεν τα αφήνει να ξεφτίσουν. Χωρίς τα τελομερή, το DNA μας καταστρέφεται και τα κύτταρά μας δυσλειτουργούν.

Γιατί τα τελομερή είναι σημαντικός βιοδείκτης της γήρανσης;

Τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού πολλαπλασιάζονται και διαιρούνται. Όσο τα κύτταρα διαιρούνται, τόσο τα τελομερή μας μικραίνουν σε μήκος με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας στην κυτταρική γήρανση. Αν ο ρυθμός μείωσης αυξηθεί αρκετά, τότε το μήκος των τελομερών φτάνει σε κρίσιμα μικρές τιμές οδηγώντας σε:

 • Αδυναμία ανανέωσης ιστών
 • Πρόωρη γήρανση ιστών, όπως το δέρμα και τα μαλλιά
 • Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Διάφορες παθήσεις όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου ΙΙ, οστεοπόρωση, νευρολογικές παθήσεις, ακόμα και καρκινογένεση
 • Θνησιμότητα

Υπολογισμός βιολογικής ηλικίας

Με τη βασική εξέταση που κάνουμε στο εργαστήριο μπορούμε να υπολογίσουμε με μεγάλη ακρίβεια το μήκος των τελομερών των κυττάρων ενός ατόμου. Τα τελομερή είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης γήρανσης διότι βρίσκονται στα άκρα των χρωμοσωμάτων και προστατεύουν το DNA μας από τη φθορά του χρόνου. Όσο περισσότερο φθείρονται τόσο γρηγορότερα γερνάει και ο ανθρώπινος οργανισμός. Στη συνέχεια, αναλύουμε λεπτομερώς το προφίλ του κάθε οργανισμού, ώστε να υπολογίσουμε τη ‘‘βιολογική ηλικία’’ του ατόμου, η οποία μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την χρονολογική του ηλικία. Η βιολογική ηλικία λειτουργεί ως δείκτης της διάρκειας καθώς και της ποιότητας ζωής του κάθε ατόμου.

Διαδικασία αναστολής και αντιστροφής της διαδικασίας κυτταρικής γήρανσης

Με βάση τη βιολογική ηλικία του κάθε ατόμου προτείνουμε μεθόδους και πρωτόκολλα για την αναστολή της κυτταρικής γήρανσης και μπορούμε να πετύχουμε την επαναφορά σε ένα πολύ πιο υγιές και νεανικό κύτταρο. Αυτό θα έχει μακροπρόθεσμα σαν αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της καθολικής υγείας και ευεξίας του ατόμου και κατ’ επέκταση της αύξησης της διάρκειας και της ποιότητας ζωής του

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης και πρόληψης περιλαμβάνουν:

 • Συμβουλές εξατομικευμένης διατροφής και λήψης ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής
 • Θεραπείες δέρματος που επιταχύνουν την κυτταρική ζωτικότητα. Τα κύτταρα, διεγείρονται, αυξάνουν την ενέργειά τους με αποτέλεσμα ένα πλήρως αναγεννημένο δέρμα

Η εξέταση μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 3 μήνες ώστε να διαπιστώνεται η αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων που ακολουθούνται από τον πελάτη και να γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές και προσαρμογές.

Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε την πρόωρη γήρανση και να ανατρέψουμε τον χρόνο!

Εμπιστευτείτε το Chryssalis Medical Spa και την Dr. Μαρία Θανάσουλα και βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας με την αποτελεσματική εφαρμογή εξειδικευμένων συμβουλών υγείας και ευεξίας!

Η Σχέση Μεταξύ Παχυσαρκίας και Πρόωρης Γήρανσης

Η παχυσαρκία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας που έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ πολλοί γνωρίζουν τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην καρδιαγγειακή υγεία και τον διαβήτη, λιγότεροι γνωρίζουν τη […]

Περισσότερα

Η Σημασία της Διατροφής στη Ρύθμιση του Μεταβολισμού και την Πρόληψη Χρόνιων Νοσημάτων | Μια Ολιστική Προσέγγιση

Ο μεταβολισμός αποτελεί το σύνολο των χημικών διεργασιών που συμβαίνουν στον οργανισμό προκειμένου να διατηρηθεί η ζωή. Η ρύθμιση του μεταβολισμού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία του […]

Περισσότερα

Η σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων

H βιολογική γήρανση είναι μια φυσιολογική, προγραμματισμένη διαδικασία αλλά η πρόωρη γήρανση αποτελεί σοβαρό πολυπαραγοντικό νόσημα! Η διάγνωση της πρόωρης γήρανσης, λοιπόν, που οδηγεί σε πρόωρη φθορά και υπολειτουργία του […]

Περισσότερα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

  Ονοματεπώνυμο

  Email:

  Κωδικός χώρας:

  Τηλέφωνο:

  Παρατηρήσεις: