FAQs

Θεραπεία αντιμετώπισης του τοπικού λίπους Είναι μία μη χειρουργική μέθοδος αφαίρεσης τοπικού λίπους με τη χρήση ενός εξειδικευμένου μηχανήματος του οποίου η κεφαλή τοποθετείται στην περιοχή με το τοπικό λίπος, και δημιουργεί σταδιακή ψύξη της περιοχής. Κατά την εφαρμογή της παρατεταμένης ελεγχόμενης αυτής ψύξης, ο λιπώδης ιστός επηρεάζεται και οδηγείται σε μία διαδικασία απόπτωσης και εν συνεχεία διάσπασης μέσω της φυσιολογικής διαδικασίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η διαδικασία αυτή δρα επιλεκτικά στα λιποκύτταρα, ενώ οι παρακείμενοι ιστοί μένουν ανεπηρέαστοι. Τις επόμενες εβδομάδες γίνεται η αποβολή του λίπους από τον οργανισμό, οπότε και μειώνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων τοπικά με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της περιοχής του σώματος.

Τα πρώτα 5 λεπτά της θεραπείας νιώθετε μία ενόχληση, και στη συνέχεια λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας χάνεται αυτή η αίσθηση. Είναι μία μη χειρουργική θεραπεία, που δεν απαιτεί αναισθησία, και κατά τη διάρκειά της το άτομο στο οποίο εφαρμόζεται μπορεί να χαλαρώσει, να διαβάσει, να δει τηλεόραση κτλ. Στη συνέχεια μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες.

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί κάθε 20–30 ημέρες.

Συνήθως 4-8 θεραπείες επαρκούν για ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά αυτό εξαρτάται και από το μέγεθος του προβλήματος (είναι ανάλογο της ποσότητας του τοπικά αποθηκευμένου λίπους που θέλουμε να μειώσουμε).

Όπου υπάρχει τοπικά αποθηκευμένο λίπος.

Η ψύξη στο σημείο όπου εφαρμόζεται, δεν μπορεί από μόνη της να επιφέρει χαλάρωση ή/και να επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα χαλάρωση, και μάλιστα λόγω της ήπιας και αναμενόμενης φλεγμονής που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της θεραπείας τοπικά στο σημείο όπου εφαρμόζεται, δύναται να βελτιώσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, χωρίς όμως να αποτελεί θεραπεία σύσφιξης.

Κύριες αντενδείξεις είναι η αυτοάνοση νόσος Cryoglobulinemia και η Παροξυσμική Κρυοαιμοσφαιριναιμια. Επίσης η γνωστή ευαισθησία στο κρύο, όπως κνίδωση λογω ψύχους, η νόσος του Raynaud, η κήλη ή ιστορικό κήλης στην περιοχή όπου εφαρμόζεται η θεραπεία, νευροπαθητικές διαταραχές όπως μεθερπητική νευραλγία (από έρπη ζωστήρα) ή διαβητική νευροπάθεια, μειωμένη περιφερική κυκλοφορία στην περιοχή, αιμορραγικές διαταραχές, πρόσφατη χειρουργική επέμβαση εκεί όπου θα εφαρμοστεί η κρυολιπόλυση, και δερματικές παθήσεις στην ανάλογη περιοχή θεραπείας.

Η δράση της κρυολιπόλυσης είναι επιλεκτική και αφορά μόνο το λιπώδη ιστό ο οποίος σε συνθήκες παρατεταμένου ψύχους αντιδρά και συρρικνώνεται. Δεν υπάρχει καμία επίδραση στους παρακείμενους εν το βάθη ιστούς. Εφόσον το υποψήφιο για θεραπεία άτομο δεν έχει κάποια από τις αντενδείξεις για τη θεραπεία κρυολιπόλυσης, το μόνο που παρατηρείται είναι περιορισμένη ερυθρότητα στο σημείο που εφαρμόζεται η κεφαλή του μηχανήματος της κρυολιπόλυσης, η οποία υποχωρεί συνήθως εντός λίγων ωρών. Αμέσως μετά τη θεραπεία το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες. Η διαδικασία της απόπτωσης των λιποκυττάρων που δημιουργείται τοπικά στο λίπος μέσω της κρυολιπόλυσης, είναι μία φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού (προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος), καθώς συμβαίνει εκ φύσεως και σε πολλά άλλα κύτταρα του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Στη συνέχεια η τελική αποβολή του λίπους γίνεται φυσιολογικά από το ανοσοποιητικό σύστημα, χωρίς να επιβαρύνεται το λιπιδαιμικό προφίλ (δηλ. τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα) του ατόμου.

Το κόστος είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των περιοχών με τοπικό λίπος που θέλουμε να θεραπεύσουμε. Επίσης οι ιδιομορφίες στο σωματότυπο κάθε ανθρώπου έχουν σαν αποτέλεσμα το τοπικό λίπος να εκτείνεται με διαφορετικό τρόπο σε καθένα από εμάς. Άρα για την ίδια περιοχή πχ της κοιλιάς, ενδέχεται να χρειαστεί να εφαρμόσουμε διαφορετικό μέγεθος κεφαλής του μηχανήματος κρυολιπόλυσης, αλλα και διαφορετικό αριθμό συνεδριών που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος του συσσωρευμένου λίπους.

Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης εξαρτάται από την ταχύτητα αντίδρασης κάθε οργανισμού στη διαδικασία της απόπτωσης και απομάκρυνσης του μη λειτουργικού πλεονάζοντος λιπώδους ιστού. Μπορεί δηλαδή να γίνουν αντιληπτά από τη 2η με 3η εβδομάδα, μετά τη θεραπεία κρυολιπόλυσης, με το μέσο όρο να κυμαίνεται στις 4-6 εβδομάδες, ενώ η μέγιστη βελτίωση έρχεται με την πάροδο 10-12 εβδομάδων.

Ο χρόνος θεραπείας είναι αντιστοίχως ανάλογος του σωματότυπου κάθε ανθρώπου, καθώς και της έκτασης του τοπικού λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα το πλαϊνό μέρος της κοιλιάς χρειάζεται συνήθως μία ώρα, εφόσον όμως σε κάποια άτομα επεκτείνεται και προς τα πίσω, θα χρειαστεί μία επιπλέον ώρα, η οποία δεν είναι απαραίτητο να γίνει στην ίδια συνεδρία.

ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ; ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!

  Ονοματεπώνυμο

  Ημερομηνία Γεννησης

  Φύλο:

  Ενδιαφέρομαι για:

  Email:

  Τηλέφωνο: