Μεσοθεραπεία Σώματος Dermaheal Ptx-LL

Θεραπείες Σώματος

Τι είναι η Μεσοθεραπεία Σώματος;

Η Μεσοθεραπεία σώματος είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που καταπολεμά την κυτταρίτιδα, την τοπική μείωση του πάχους και τη λιπόλυση. Μέσω της τεχνικής έγχυσης των Βιομιμητικών Πεπτιδίων της σειράς Dermaheal στοχεύει στα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Τα πεπτίδια είναι ό,τι πιο σύγχρονο χρησιμοποιείται στη Μεσοθεραπεία προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οργανικές ενώσεις, μικρά τμήματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα αμινοξέα (τα δομικά υλικά των πρωτεϊνών του οργανισμού). Στο Chryssalis Medical Spa χρησιμοποιούμε συνθετικά πεπτίδια που έχουν παρασκευαστεί στο εργαστήριο και έχουν βιομιμητική δράση, δηλαδή μιμούνται τα δικά μας.

Ο λόγος που προτιμούμε τα συνθετικά στις θεραπείες είναι γιατί έχουν καλύτερη σταθερότητα ως μόρια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα σε μια καλλυντική φόρμουλα. Τα πεπτίδια θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία ενεργών συστατικών. Ανάλογα με τη μορφή-χωρίζονται σε ολιγοπεπτίδια, εξαπεπτίδια κ.λπ-και το μοριακό τους βάρος, προσφέρουν διαφορετικά οφέλη στην επιδερμίδα σε κάθε ηλικία.

Ειδικότερα, διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταδίδοντας μηνύματα και ενθαρρύνουν την επιδερμίδα να λειτουργήσει πιο σωστά: Να επανορθώσει τις φθορές της και να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον, τα πεπτίδια είναι πολύ αποτελεσματικοί παράγοντες δέσμευσης της υγρασίας. Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται.

Αυτήν τη δράση καλούνται να μιμηθούν- πάντα όμως σε συνδυασμό με άλλα δραστικά συστατικά- οι συνθετικές εκδοχές τους που έχουν κατακλύσει τις φόρμουλες των αντιγηραντικών προϊόντων νέας γενιάς. Όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων μέσα σε μια καλλυντική σύνθεση τόσο αποτελεσματικότερη είναι η δράση τους, ιδίως στην παραγωγή κολλαγόνου.

Τα πεπτίδια αυτά, λόγω του μεγέθους τους, μπορούν να διαπεράσουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και να την «ξεγελάσουν» δίνοντάς της το μήνυμα ότι οι ίνες κολλαγόνου έχουν υποστεί φθορά, έτσι ώστε να δώσει εντολή στους ινοβλάστες να συνθέσουν νέες. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει (π.χ. κολλαγόνο, πρωτεογλυκάνες, κλπ.).

Πώς γίνεται η Μεσοθεραπεία Σώματος;

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει ενέσιμα και μη στο σώμα, ενώ οι τεχνικές έγχυσης ποικίλουν ανάλογα με το αποτέλεσμα που στοχεύει ο γιατρός. Μπορεί η έγχυση να είναι ενδοεπιδερμική, με μικρονυγμούς ή με την τεχνική nappage στην οποία η βελόνα εισάγεται σε βάθος 2-4 χιλιοστών κλπ. Από την άλλη μπορεί να γίνει με μη ενέσιμο τρόπο, όπως με ιοντοφόρεση, όμως η αποτελεσματικότητα δεν είναι αντίστοιχη της ενέσιμης μορφής.

Ειδικότερα, η Μεσοθεραπεία με βιομιμητικά πεπτίδια της σειράς Dermaheal μπορεί να εξατομικευθεί και να γίνει για τις συγκεκριμένες ενδείξεις:

 • Μείωση τοπικού λίπους
 • Βελτίωση της υφής του δέρματος
 • Ορατή μείωση όψης φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδας)
 • Επανασχεδιασμός περιγράμματος σιλουέτας

Στη Μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε το πατενταρισμένο πεπτίδιο PTx Lipo, το οποίο αποτελεί νέα υδατοδιαλυτή μορφή δεοξυχολικού οξέος, συζευγμένου σε μορφή πεπτιδίου. Προκαλεί διάσπαση των τριγλυκεριδίων και αποτροπή του εκ νέου σχηματισμού τους, με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων, την αντιμετώπιση της τοπικής εναπόθεσης λίπους και της κυτταρίτιδας. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς η υδατοδιαλυτή δομή του PTx Lipo δεν προκαλεί φλεγμονώδεις αντιδράσεις και οίδημα.

Ο γιατρός τυπικά εγχέει με ένεση τα συστατικά στα θεραπευόμενα σημεία του σώματος (γλουτοί, εμπρός μηροί, πίσω μηροί, κοιλιά). Ειδικότερα, η μεσοθεραπεία μπορεί να εξατομικευθεί και να αντιμετωπίσει τόσο την οιδηματώδη κυτταρίτιδα όσο και την συμπαγή κυτταρίτιδα. Παράλληλα μπορούμε να δούμε θεαματικά αποτελέσματα, σε όλα τα στάδια (1ο έως 4ο στάδιο) της κυτταρίτιδας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να δούμε αποτελέσματα;

Συνολικά χρειάζονται 4-6 συνεδρίες, 1 ανά 7-10 ημέρες. Βέβαια, το θεραπευτικό πρωτόκολλο εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Ποιο είναι το κόστος για κάθε συνεδρία;

Το κόστος κάθε συνεδρίας ανέρχεται στη τιμή των 120 με 180 ευρώ ανάλογα την περίπτωση.

Δείτε το video

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

  Ονοματεπώνυμο

  Email:

  Κωδικός χώρας:

  Τηλέφωνο:

  Παρατηρήσεις: