Φωτοθεραπεία κατά της Ακμής

Αντιμετωπίστε την ακμή με τη μέθοδο της φωτοθεραπείας και του παλμικού φωτός.

Η ακμή είναι μια από τις συνηθέστερες δερματολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα. Και αν και χαρακτηρίζεται ως η νόσος της εφηβικής ηλικίας, εν τούτοις εμφανίζεται και σε ενήλικες. Η πιο συνηθισμένη μορφή της είναι η «κοινή ακμή» και εντοπίζεται σε περιοχές πλούσιες σε σμηγματογόνους αδένες όπως πρόσωπο, πλάτη, ώμους και θώρακα.  

Η συνήθης αντιμετώπιση της ακμής γίνεται με φαρμακευτική αγωγή, ειδικά καλλυντικά, βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, peelings, κλπ. χωρίς όμως τα αποτελέσματα να είναι άμεσα και με διάρκεια.  

Πλέον χάρη στη δύναμη του παλμικού φωτός και τη φωτοθεραπεία μπορείτε να πείτε αντίο στην ακμή, μια για πάντα.  

Tα βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι πως:  

 • δεν παρεμποδίζει την καθημερινή δραστηριότητα
 • είναι ανώδυνη θεραπεία
 • δεν υπάρχουν παρενέργειες
 • είναι ΜΗ-επεμβατική μέθοδος

Το IPL ή έντονο παλμικό φως είναι μια τεχνολογία που εκπέμπει φως ευρέος φάσματος μέσω μιας κεφαλής. Είναι ατραυματικό και αρκετά ασφαλές για κάθε τύπο και φωτότυπο δέρματος (ακόμα και για τη σκούρα επιδερμίδα) 

Η καταστροφή των βακτηριδίων οφείλεται στην απορρόφηση από την πορφυρίνη (μιας φωτοευαίσθητης ουσίας) του μπλε φωτός σε μήκος κύματος στα 400 – 450 nm. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται ελεύθερες ρίζες οξυγόνου με αποτέλεσμα την εξολόθρευση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής, η παρουσία του οποίου αναπαράγει την φλεγμονή. Επιπλέον, λόγω της ευεργετικής επίδρασης του κόκκινου και του υπέρυθρου φωτός, με μήκος κύματος από 850-1200 nm, ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού, τοπικά, στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Η αντιφλεγμονώδης δράση του κόκκινου φωτός, μειώνει το ερύθημα της ακμής, αλλά και τη βαρύτητα της φλεγμονής, ελαττώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ουλών. 

Η μέθοδος της φωτόλυσης (έντονο παλμικό φως) είναι ασφαλής, ενώ δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες και επιπλοκές. Ειδικότερα, επιστημονική μελέτη έδειξε ότι μετά τη συνεδρία παρουσιάζεται ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί, ενώ δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές επιπλοκές όπως ουλές ή δυσχρωμίες. Επίσης η μέθοδος είναι πολύ ανεκτή, καθώς η συσκευή ενσωματώνει κεφαλή ψύξης ώστε να μην νιώθετε κάτι. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και μπορείτε να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας αμέσως μετά. Η θεραπεία φωτόλυσης με το IPL δεν ενδείκνυται σε ανθρώπους με ενεργή φλεγμονή, όπως μύκητες, έρπης κ.ά.

Κλείστε τώρα ραντεβού

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Ονοματεπώνυμο

  Email:

  Κωδικός χώρας:

  Τηλέφωνο:

  Παρατηρήσεις: