Μεσοθεραπεία Προσώπου

Μεσοθεραπεία με βιομιμητικά πεπτίδια

Νέες δραστικές ουσίες χρησιμοποιούνται στη μη χειρουργική θεραπεία ανανέωσης προσώπου και γυρίσουν πίσω το χρόνο.

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η γενέτειρα της μεσοθεραπείας θεωρείται η Γαλλία και η περιγραφή της έγινε για πρώτη φορά από τον γιατρό Michel Pistor ο οποίος αναφέρθηκε στη μέθοδο σε μια μελέτη που έκανε το 1958 (έκδοση Presse Médicale).

Η μεσοθεραπεία είναι μια μη χειρουργική διαδικασία στην οποία ο γιατρός εισάγει διάφορες ουσίες κάτω από το δέρμα, ανάλογα με τις ενδείξεις (βιταμίνες για ανανέωση, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, καφεΐνη για λιποδιάλυση κ.ά).

Σήμερα, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται στη ρευματολογία (με παυσίπονες ουσίες), την αθλητιατρική, τη δερματολογία κ.α..

Στην αισθητική δερματολογία θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες ανανέωσης του προσώπου.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει ενέσιμα και μη (π.χ. με DermaPen) στο πρόσωπο, το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι τεχνικές έγχυσης ποικίλουν ανάλογα με το τι θέλει να καταφέρει ο γιατρός.

Μπορεί η έγχυση στη μεσοθεραπεία να είναι ενδοεπιδερμική, με μικρονυγμούς, να γίνεται με την τεχνική nappage στην οποία η βελόνα εισάγεται σε βάθος 2–4 χιλιοστών κ.λπ.

Από την άλλη μπορεί να γίνει με μη ενέσιμο τρόπο, όπως με ιοντοφόρεση, όμως η αποτελεσματικότητα δεν είναι η ίδια με την ενέσιμη μορφή.

Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η μεσοθεραπεία με βιομιμητικά πεπτίδια

Τα πεπτίδια είναι ό,τι πιο τελευταίο χρησιμοποιείται στη μεσοθεραπεία προσώπου, σώματος και τριχωτού της κεφαλής. Πρόκειται για οργανικές ενώσεις, μικρά τμήματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα αμινοξέα (τα δομικά υλικά των πρωτεϊνών του οργανισμού). Στη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε συνθετικά πεπτίδια που έχουν παρασκευαστεί στο εργαστήριο και έχουν βιομιμητική δράση, δηλαδή μιμούνται τα δικά μας.

Ο λόγος που προτιμούμε τα συνθετικά στις θεραπείες είναι γιατί έχουν καλύτερη σταθερότητα ως μόρια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα σε μια καλλυντική φόρμουλα. Τα πεπτίδια θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία ενεργών συστατικών. Ανάλογα με τη μορφή-χωρίζονται σε ολιγοπεπτίδια, εξαπεπτίδια κ.λπ-και το μοριακό τους βάρος, τα πεπτίδια προσφέρουν διαφορετικά οφέλη στην επιδερμίδα σε κάθε ηλικία, αφού οι ενδείξεις είναι πολλές.

Ειδικότερα, διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταδίδοντας μηνύματα και ενθαρρύνουν την επιδερμίδα να λειτουργήσει πιο σωστά: Να επανορθώσει τις φθορές της και να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον, τα πεπτίδια είναι πολύ αποτελεσματικοί παράγοντες δέσμευσης της υγρασίας. Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται. Αυτήν τη δράση καλούνται να μιμηθούν- πάντα όμως σε συνδυασμό με άλλα δραστικά συστατικά- οι συνθετικές εκδοχές τους που έχουν κατακλύσει τις φόρμουλες των αντιγηραντικών προϊόντων νέας γενιάς. Όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων μέσα σε μια καλλυντική σύνθεση τόσο αποτελεσματικότερη είναι η δράση τους, ιδίως στην παραγωγή κολλαγόνου. Τα πεπτίδια αυτά, λόγω του μεγέθους τους μπορούν να διαπεράσουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και να την «ξεγελάσουν» δίνοντάς της το μήνυμα ότι οι ίνες κολλαγόνου έχουν υποστεί φθορά, έτσι ώστε να δώσει εντολή στους ινοβλάστες να συνθέσουν νέες. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει (π.χ. κολλαγόνο, πρωτεογλυκάνες, κλπ.).

 

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία με τα βιομιμητικά πεπτίδια γίνεται σε καθαρό δέρμα. Ο γιατρός συνήθως εγχέει με ένεση τα συστατικά σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Συνολικά ο γιατρός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 8 διαφορετικά θεραπευτικά πρωτόκολλα μεσοθεραπείας με βιομιμητικά πεπτίδια συνδυαστικά με άλλες ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βλαστοκύτταρα, λευκαντικά συστατικά κ.ά.

 

Ειδικότερα, η μεσοθεραπεία με βιομιμητικά πεπτίδια της Dermaheal μπορεί να εξατομικευθεί και να γίνει για τις συγκεκριμένες ενδείξεις:

● Μεσοθεραπεία για ανανέωση
● Για ενυδάτωση
● Για λάμψη και βελτίωση της όψης των δυσχρωμιών
● Για αντιγήρανση (σημάδια φωτογήρανσης, όπως ρυτίδες)
● Για τριχόπτωση
● Για κυτταρίτιδα

Συνολικά χρειάζονται 6-8 συνεδρίες, 1 ανά 15-20 μέρες. Βέβαια, το θεραπευτικό πρωτόκολλο εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

 

Πόσο αποτελεσματική είναι η μεσοθεραπεία;

Για να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας με βιομιμητικά πεπτίδια, οι επιστήμονες έλαβαν με βιοψία ινοβλάστες από συμμετέχοντες σε μια κλινική μελέτη. Σε αυτήν φάνηκε ότι μετά από δύο εβδομάδες οι ίνες κολλαγόνου είχαν μεγαλύτερο μέγεθος και οι ινοβλάστες είχαν αυξημένη δραστηριότητα (η μελέτη δημοσιεύτηκε στην έκδοση Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 2014). Ακόμα φάνηκε ότι τα βιομιμητικά πεπτίδια βοηθούν στην κινητοποίηση κάποιων μηχανισμών αναγέννησης του δέρματος. Επομένως η μεσοθεραπεία με βιομιμητικά πεπτίδια έχει επανορθωτικές ιδιότητες και μπορεί να διεγείρει τους μηχανισμούς ανανέωσης που έχει το ίδιο το δέρμα.

 

Πόσο ασφαλής είναι η μεσοθεραπεία;

Η ασφάλεια της μεσοθεραπείας έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες, καθώς εφαρμόζεται πάνω από 60 χρόνια. Μετά την συνεδρία, ο ενδιαφερόμενος θα παρατηρήσει μια ερυθρότητα τοπικά στην περιοχή όπου έγινε η έγχυση των ουσιών, η οποία όμως θα υποχωρήσει μετά από λίγες ώρες. Τυχόν μελανιές τοπικά εμφανίζονται πιο σπάνια, αλλά και αυτές υποχωρούν μετά από λίγο διάστημα.

Η μεσοθεραπεία είναι ασφαλής εφόσον ο γιατρός χρησιμοποιεί εγκεκριμένα σκευάσματα για την θεραπεία προσώπου, τριχωτού κεφαλής ή σώματος.

 

Υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία θεωρείται μια καλά ανεκτή θεραπεία. Στις άλλες περιπτώσεις όπου η διαδικασία γίνεται χωρίς ενέσεις (π.χ. DermaPen, dermaroller, ιοντοφόρεση) ο πόνος είναι από ελάχιστος έως μηδενικός.

 

Ποιο είναι το κόστος της μεσοθεραπείας;

Η τιμή της μεσοθεραπείας διαφοροποιείται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Το κόστος της υπηρεσίας είναι 150 €/συνεδρία.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση. All rights reserved.

Τηλεφωνήστε μας στο 210 8083296 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με σας.

    Ονοματεπώνυμο

    Email:

    Τηλέφωνο:

    Παρατηρήσεις: