ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ

Λιπομέτρηση νέας γενιάς Tanita
Η ανάλυση σύστασης σώματος δείχνει σε ποια σημεία έχετε περιττό λίπος και κρυφή παχυσαρκία. Μάθετε πώς γίνεται η εξέταση και γιατί χάρη σε αυτήν θα αλλάξει το σώμα και η διατροφή σας.

Τι είναι η λιπομέτρηση;
«Θέλετε να σας κάνουμε μια λιπομέτρηση;» Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει η εξέταση αυτή να γίνεται μέσα σε 1-2 λεπτά, ακόμα και από διαφημιστικά κιόσκια στο… δρόμο. Η λιπομέτρηση αφορά στη μέτρηση του ποσοστού λίπους γενικά στο σώμα και γίνεται γρήγορα. Όμως, ενώ η μέτρηση του λίπους είναι μια σημαντική εξέταση πλέον, καθώς η καλή φυσική κατάσταση του οργανισμού δεν καθορίζεται μόνο από το Δείκτη Μάζας Σώματος (συνάρτηση βάρους με το ύψος), σαν μέτρηση δεν αρκεί. Για ποιο λόγο; Γιατί το να γνωρίζουμε απλά αν έχουμε παραπάνω λίπος από το φυσιολογικό στο σώμα, χωρίς να ξέρουμε σε ποιες περιοχές βρίσκεται αυτό, δεν μας βοηθά να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Περιγραφή

Η σύγχρονη λιπομέτρηση πλέον γίνεται με την συσκευή Tanita που δείχνει και σε ποιες περιοχές μπορεί να έχουμε κρυφή παχυσαρκία, δηλαδή ενώ το βάρος μας είναι φυσιολογικό, το ποσοστό λίπους να είναι παραπάνω από όσο πρέπει. Αυτό βοηθά το διατροφολόγο να προτείνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και τον personal trainer να δουλέψει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Επίσης βοηθά τον αθλητή να βελτιώσει το σώμα και τις επιδόσεις του.

Λιπομέτρηση και ανάλυση σύστασης σώματος
Σήμερα πρέπει να γνωρίζουμε σε ποια σημεία του σώματός μας έχει συσσωρευτεί περιττό λίπος, ακόμα και το αόρατο που βρίσκεται γύρω από τα όργανά μας. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το σπλαχνικό λίπος είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία, ειδικά για την καρδιά. Λέγοντας σπλαχνικό λίπος εννοούμε αυτό που περιβάλλει τα όργανά μας και όχι το υποδόριο που είναι σχετικά επιφανειακό (π.χ. στην κοιλίτσα που μοιάζει με σωσίβιο, γύρω από τη μέση, τα «ψωμάκια»). Επομένως, η σύγχρονη λιπομέτρηση που δείχνει σε ποιες περιοχές έχουμε αποθήκευση περιττού λίπους, είναι η ανάλυση σύστασης σώματος. Η τεχνολογία Tanita είναι ένα είδος λιπομέτρησης νέας γενιάς που χρησιμοποιείται σε κέντρα αισθητικής ιατρικής, ιατρεία, επιστημονικά κέντρα και κέντρα διατροφολόγων.

Τι είναι η λιπομέτρηση Tanita;


Για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση της σύστασης του ανθρώπινου σώματος απαιτείται η διεξαγωγή της λιπομέτρησης. Ο λιπομετρητής της Tanita μας προσδιορίζει με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, την επί της εκατό σύσταση του σώματος σε λίπος, το βαθμό ενυδάτωσης, την κατακράτηση, την άλιπη μάζα, καθώς και την προβλεπόμενη μυϊκή μάζα σε επιμέρους τμήματα όπως: κορμό, χέρια, πόδια.

Με αυτόν τον τρόπο η μελέτη της παχυσαρκίας, αλλά ακόμα και η αξιολόγηση αθλητών, μπορούν να επικεντρωθούν στη λιπώδη μάζα και όχι απλά στο σωματικό βάρος του εξεταζόμενου, εξασφαλίζοντας ότι η μεγαλύτερη απώλεια σε κιλά είναι λίπος. Ειδικότερα, η ανάλυση σύστασης σώματος με το Tanita δείχνει:
● Βάρος
● Συνολικό ποσοστό λίπους στο σώμα
● Σπλαχνικό λίπος
● BMI (δείκτης μάζας σώματος)
● Λίπος σε 5 περιοχές: κορμό, δεξί χέρι, αριστερό χέρι, δεξί πόδι, αριστερό πόδι
● Ποσοστό μυϊκής μάζας στον κορμό, τα χέρια, τα πόδια
● Άλιπη μάζα (οστά, μυς, νερό)
● Στόχος που πρέπει να πετύχουμε
● Μεταβολική ηλικία
● Επίπεδα ενυδάτωσης
● Κυτταρική υγεία
● Μυϊκή επίδοση και καθαρή πρωτεϊνη στους μυς

 

Γιατί να κάνω λιπομέτρηση με το Tanita;


Η ανάλυση σύστασης σώματος είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν τη διατροφή τους. Παρακολουθεί την εξέλιξη όσων κάνουν δίαιτα αλλά και όσων αθλούνται και προσπαθούν να πετύχουν το στόχο τους (για τους αθλητές γίνονται μετρήσεις με ειδικές παραμέτρους στο Tanita). Βοηθά το διατροφολόγο να σας προτείνει ένα πρόγραμμα διατροφής στα μέτρα σας. Επίσης είναι ένα σημαντικό εργαλείο για το γιατρό που βλέπει αν ο ενδιαφερόμενος έχει σπλαχνικό λίπος. Και όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά, αφού βρεθείτε όρθιοι στη συσκευή Tanita, πιάσετε τα χερούλια και το σύστημα «διαβάσει» μέσω του κυκλώματος που δημιουργείται, τις τιμές που θέλουμε. Μετά από λίγο όλες οι μετρήσεις βρίσκονται εκτυπωμένες και ο ειδικός κάνει τις συστάσεις του σε εσάς.

 

Πόσο αποτελεσματική είναι η λιπομέτρηση με το Tanita;


Σε επιστημονική μελέτη που έγινε πριν χρόνια και δημοσιεύτηκε σε έκδοση της Αμερικανικής Ένωσης Διαιτολόγων, η διαπίστωση ήταν ότι το Tanita είναι ένα έγκυρο μέσο ανάλυσης σύστασης σώματος (Journal of the American Dietetic Association, 2005). Μάλιστα γράφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε μετρήσεις που αφορούν τη δημόσια υγεία, σε μεγάλο δείγμα πληθυσμού. Αντίστοιχες θετικές εκτιμήσεις για την αξιοπιστία του Tanita έχουν δημοσιευτεί και σε νεότερες μελέτες (European Journal of Clinical Nutrition, 2008, Journal of Health, Population & Nutrition, 2012 κ.ά).
Για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα, η εξέταση γίνεται με άδειο στομάχι. Επίσης καλό είναι να απέχετε αρκετές ώρες (τουλάχιστον 12) από την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και από τη γυμναστική. Η εξέταση δεν ενδείκνυται σε ανθρώπους με βηματοδότη.

Πόσο κοστίζει η λιπομέτρηση;


Η τιμή της λιπομέτρησης με το Tanita είναι € 40.

Τηλεφωνήστε μας στο 210 8083296 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με σας.

    Ονοματεπώνυμο

    Email:

    Κωδικός χώρας:

    Τηλέφωνο:

    Παρατηρήσεις: